Onze marktexpertise

Overheid

Maatschappelijke thema’s vragen om echte aandacht. De toenemende complexiteit van wet- en regelgeving, de digitale transformatie en de groeiende vraag naar maatwerk. Allemaal vraagstukken die het moeilijker maken om een goede dienstverlener te zijn. Koers houden om zo de ambities te bereiken, is dan noodzakelijk.

Om dit te realiseren is het essentieel om de juiste keuzes te maken. Met snelheid en op een slagvaardige manier. Alleen zó maak je ambities waar. De experts van Intermedius helpen met strategisch advies tot praktische implementatie. De juiste inzichten en betrouwbare informatie zijn onmisbaar. Hiermee realiseer je alle initiatieven, projecten en programma’s die de grootste bijdrage leveren aan het behalen van maatschappelijke ambities.

Grote thema’s bij overheden en instanties

Meer dienstverlener zijn voor burgers op een duurzame wijze. Daar draait het om bij overheidsinstanties. Maar vergeet ook de rol van politieke invloeden, veranderende wet- en regelgeving en grote maatschappelijk thema’s niet. Daarvoor is een wendbare organisatie nodig. Is dat gemakkelijk? Zeker niet. Haalbaar? Absoluut!

Ook de grote mate van digitalisering vraagt om een hoop aandacht. Vraagstukken die we samen met ketenpartners oplossen. Met betrouwbare data kan er operationeel gestuurd worden. Onze experts brengen alle initiatieven, projecten en programma’s in kaart. Zo helpen ze met het stellen van prioriteiten op basis van de strategische doelen. Hierdoor kan de organisatie zich beter richten op de initiatieven die de grootste bijdrage leveren aan het realiseren van die doelen.

Bij Intermedius kies je voor betrokken experts. Wij helpen om transparante, onderbouwde keuzes te maken. Op basis van de juiste informatie en betrouwbare gegevens. En dat is precies wat je nodig hebt om de maatschappelijke thema’s te laten slagen. Met de juiste mensen, op het juiste moment en op basis van de juiste informatie. Zo stuur je op écht resultaat.

Lees meer over onze cases voor uiteenlopende overheidsinstanties.

Landschap tulpen en windmolen
  • Provincie Noord-Holland

Hoe zorg je voor eenvoud en een totaal overzicht?

“Het enthousiasme en de betrokkenheid van Arend heeft zeker geholpen om medewerkers weer mee te krijgen in portfoliomanagement.” zegt Gerlien Harthoorn van de Provincie Noord-Holland. Intermedius-consultant Arend Lock hielp de provincie met grip op het porfolio, rapportages, procesverbetering en duidelijke vervolgstappen. Benieuwd hoe hij dat deed en wat de resultaten zijn? Bekijk snel onze case voor de Provincie Noord-Holland.

Kleurrijke tunnel
  • G4 gemeente

Inventarisatie informatievoorziening

“In korte tijd kreeg onze afdeling inzicht in hun IV landschap. Dit vormt het fundament voor strategische besluiten.” De gemeente Rotterdam had met hulp van Intermedius maar tweeënhalve maand nodig om mooie stappen te zetten. Menko Busch, consultant Portfoliomanagement, bracht de belangrijkste perspectieven samen. Het nieuwe rapport vormt de basis voor strategische keuzes voor samenwerkingen binnen de gemeente.

Het enthousiasme en de betrokkenheid van Arend heeft zeker geholpen om medewerkers weer mee te krijgen in portfoliomanagement.
Gerlien Harthoorn – opdrachtgever Provincie Noord-Holland
Wij zijn blij met het Portfolio Kanban proces en de inrichting hiervan in de Jira Portfolio module. Het zijn concrete en direct bruikbare resultaten van een betrekkelijk korte opdracht. Intermedius heeft laten zien op inhoud en samenwerking een drijvende kracht te zijn. Dit heeft het Logius portfoliomanagement een mooie stap verder gebracht.
Portfoliomanager Logius
Intermedius is in staat gebleken om in een hectische periode snel en professioneel de rol van programma- en projectondersteuner voor de Interprovinciale Digitale Agenda in te vullen bij het Interprovinciaal Overleg. Daarmee is Intermedius van grote waarde geweest voor de continuïteit van ons programma!
Marten Tilstra, programmamanager IDA – IPO
Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Frank Wiersma

Managing Partner

Stel je vraag per mail