Over ons

Experts in portfoliosturing

Het allereerste bureau (en enige in Nederland) dat volledig gespecialiseerd is in portfoliosturing? Dat is Intermedius. Al bijna 20 jaar helpen we organisaties met het maken van (strategische) keuzes en besluiten. We richten de besluitvorming zo in dat organisaties klantgericht en wendbaar zijn. Onze betrokken consultants helpen jouw organisatie met de gewenste inzichten. Om met de juiste mensen op de juiste plek samen te werken aan hetzelfde doel. Om ambities écht te realiseren.

Ons verhaal

Waar staat Intermedius voor?

Intermedius staat voor verbinding. Het verbinden van strategie en operatie, mensen en middelen en cultuur aan een effectieve werkwijze zodat veranderingen slagen. Wij bevinden ons middenin deze dynamische spanningen, waar keuzes maken essentieel is. Door het creëren van verbinding kunnen organisaties snel en met focus resultaat boeken.

Portfoliomanagement Awards

Daar sta je dan. Op het podium van de Portfoliomanagement Awards. Klamme handen misschien, maar je hebt er zin in. In je pitch vertel je over de inrichting van jouw portfolio. Welke stappen de organisatie heeft gezet, waar je trots op bent, de lessons learned. Spreekwoordelijke lampjes gaan branden in het publiek. ‘Aha!’-momentjes. Applaus volgt.

Elk jaar organiseert Intermedius de Portfoliomanagement Awards. Om kennis en het belang van succesvolle portfoliosturing te delen. Al bijna twintig jaar staan we bekend als dé expert in portfoliomanagement. Met ruim 25 energieke consultants delen wij onze specialistische kennis graag. Tijdens de awards, maar ook in én met organisaties die hun ambities willen realiseren.

Impact maken met het portfolio

Want ambities realiseer je als de juiste keuzes gemaakt worden. En dat is soms lastig. Complexe samenwerkingen zijn uitdagend. Het vraagt om inzicht in en het regisseren van processen, informatiestromen en organisatie-inrichting. Of dat nu in een hybride, Agile of traditionele omgeving is. Precies waar Intermedius kan helpen. Met onze effectieve modellen (zoals het Volwassenheidsmodel) en methodieken brengen we samen het beste in de organisatie naar boven.

Zo staan alle neuzen dezelfde kant op. Zo werkt iedereen aan hetzelfde doel. En dan kun je met recht zeggen: wij maken écht impact.

En ook dit is Intermedius:

  • In 2023 riep consultancy.nl ons opnieuw uit tot beste adviesbureau voor project-, programma- en portfoliomanagement.
  • Vanaf 2017 waren we vier jaar op rij FD Gazelle.
  • In de podcast ‘Het moet weer anders’ worden iedere keer weer spraakmakende gasten binnen het vakgebied portfoliomanagement geïnterviewd.
  • De Intermedius Spotify-playlist gaat van Rihanna (Please don’t stop the music) tot Spinvis (We vieren het toch) en van Metellica (Enter Sandman) tot Tame Impala (The less I know the better)
  • Wij hebben bij Intermedius een eeuwige roem-wisselbeker!
  • In meer dan 500 opdrachten hebben we klanten blij gemaakt met grip en inzicht op alle initiatieven.
  • De beentjes worden flink gestrekt tijdens de jaarlijkse wandelchallenge (ja, wij gaan goed als er een competitief element aanwezig is).
  • Je mag je verkleden als Dracula tijdens onze spannende escape room portfoliosturing.
  • Wij worden met gemiddeld een 9 beoordeeld door klanten op betrokkenheid!
Groepsfoto Intermedius collega's

Dit vinden we belangrijk. Jij ook?

Het verschil maken. Voor jouw klant, de burger en de organisatie. Daar krijgen onze consultants energie van. Inzicht en advies geven is daarin een must, maar Intermedius doet meer. Organisaties kiezen voor onze betrokkenheid en expertise. Daarmee zorgen we voor verbinding en weten we precies wat er speelt. Op die manier maken we het mogelijk om de ambities waar te maken. En dat doen we op basis van vier kernwaarden:

Energie
Met onze energie verbinden wij de inhoud met mensen én zetten wij die extra stap voor zichtbaar resultaat.

Expert
Portfoliosturing is een vak. Onze specialistische kennis, ervaring en aanpak maakt ons koploper in portfoliomanagement.

Ambitie
Op persoonlijk vlak en als organisatie willen wij elke dag beter zijn dan gisteren.

Betrokken
Wij verbinden mensen en focussen ons volledig op de doelen, behoeften en cultuur van jouw organisatie.

Luisteren presentatie

Werken bij Intermedius

Enthousiast geworden bij het lezen over wie wij zijn? Denk je dat je bij ons past of wil je meer lezen over wat werken bij Intermedius inhoudt?

Het enthousiasme en de betrokkenheid van Intermedius heeft zeker geholpen om medewerkers weer mee te krijgen in portfoliomanagement.
Gerlien Harthoorn – opdrachtgever Provincie Noord-Holland
Wij zijn blij met het Portfolio Kanban proces en de inrichting hiervan in de Jira Portfolio module. Het zijn concrete en direct bruikbare resultaten van een betrekkelijk korte opdracht. Hierbij heeft Intermedius laten zien op inhoud en samenwerking een drijvende kracht te zijn. Dit heeft het Logius portfoliomanagement een mooie stap verder gebracht.
Portfoliomanager Logius
Het team van Intermedius is van grote meerwaarde geweest om de volgende stap met het programma One way of Portfoliomanagement neer te zetten. In de Agile transitie was het ook nodig om (strategisch) portfoliomanagement hierop aan te laten sluiten.
Gerard Boumans – Opdrachtgever One way of Portfoliomanagement

Onze maatschappelijke impact

Stap voor stap geven we vorm aan een betere wereld. We zijn nog niet het ‘groenste jongetje van de klas’, maar ons team is zich zeer bewust van de impact die we achterlaten op onze aarde. En daar handelen we dan ook naar, thuis en op kantoor. Daarom doen we elk jaar mee met Green Friday en het ‘Trees for All’-project. Ook reizen doen we zo duurzaam mogelijk. Vaak met het openbaarvervoer of de fiets.

Daarnaast denken we goed na over de inkopen voor ons kantoor. Zo doen we veel lokaal, zoals onze fotografie, lekkernij-presentjes voor collega’s en de lunch. Ook wassen we onze handen met Seepje handzeep en viel ons laatste kerstpakket van Zustainabox bij iedereen in de smaak. Kleine stapjes, denk je? Dat klopt, maar we geloven wel dat ze in de juiste richting zijn.

Ontmoet het team

Energieke, betrokken mensen. Die dagelijks gaan voor tastbaar resultaat en unieke oplossingen. Wij zorgen voor verbinding, weten wat er speelt en maken het mogelijk om samen één kant op te bewegen. Gezamenlijk creëren we een basis voor een verbetering en groei van de organisatie. We staan klaar voor onze opdrachtgevers én voor elkaar. Zo zijn onze mensen. Wil je ons team beter leren kennen?