Werken bij Intermedius

De X-pert Academy, een uniek ontwikkelingstraject!

Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar jouw ontwikkeling centraal staat? Een traject waar samen leren, interessante opdrachten en plezier hand in hand gaan. Ben jij ambitieus en wil jij graag snel en gedegen opgeleid worden tot organisatieadviseur. Neem je graag verantwoordelijkheid en weet je klanten te overtuigen van jouw advies? Dan bieden wij jou een uniek ontwikkelingstraject!

Afronding X-Pert Academy

Je hebt jezelf bewezen en wil meer!

Je hebt al enige ervaring en hebt ideeën over hoe je organisaties verder kan helpen om effectiever samen te werken. In je huidige werk heb je jezelf bewezen door het net even anders aan te pakken. Maar nu is het tijd om je horizon te verbreden en tegelijk te verdiepen. De X-pert academy biedt jou de mogelijkheid om bij diverse toonaangevende opdrachtgevers als consultant aan de slag te gaan. Daarnaast volg je een opleidingstraject van 1,5 jaar waarbij zowel jouw inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Het doel is dat jij als consultant organisaties in beweging brengt, zodat zij beter in staat zijn hun ambities te realiseren. Daarnaast heb je directe invloed en bouw je mee aan het verder versterken van de koploperspositie van Intermedius: Dé expert in portfoliosturing.

Opleidingsprogramma

Uit welke onderdelen bestaan het programma?

De X-pert Academy bestaat uit 5 onderdelen. Dat stelt je in staat verschillende rollen te vervullen. De ene keer pak je de regie en de andere keer ben je de rechterhand.

 • Onboarding – Je maakt kennis met Intermedius, onze aanpak en visie op sturing, besluitvorming en samenwerking middels portfoliosturing.
 • Beïnvloeden cultuur en gedrag – Deze module gaat in op hoe je mensen in beweging krijgt en weerstand voorkomt. Onderwerpen als organisatie psychologie, groepsdynamica, verandermanagement en organisatieontwikkeling komen aan bod.
 • Strategie executie – Dit draait meer om de hardere kant van organisatie ontwikkeling. Onderwerpen zijn procesinrichting, rolneming, inrichten informatiestromen en governance.
 • Persoonlijk leiderschap – Jezelf goed kennen en weten welke rol je wil en kunt nemen is essentieel voor een consultant. In deze laatste module en met de coaching-on-the-job leer je hoe jij het beste uit jezelf en daarmee anderen kan halen.
 • Certificeringen en methodieken – Gedurende het opleidingstraject staan verschillende methodieken centraal waar je certificaten voor kunt halen, o.a.; MoP, Agile, SAFe, P3O, MSP en Lean Portfoliomanagement.

Voor Wie

Young professionals met 2 á 3 jaar werkervaring die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière.

Wanneer

1 keer per jaar een groep van 3 a 4 professionals. Starten in september/oktober.

Hoe ziet een week eruit?

Elke week is er een halve dag gereserveerd voor jouw ontwikkeling. De ene week krijg je les in een kleine groep. De andere week werk je samen of alleen de opdrachten uit en/of leer je de stof die tijdens de lessen wordt behandeld. De overige 4 ½ dag werk je bij de klant.

Duur

1,5 jaar.

Persoonlijkheidskenmerken

 • Analytisch
 • Sociaal
 • Verbinden
 • Overzicht
 • Goed in staat om prioriteiten te stellen
 • Conceptueel
 • Nieuwsgierig
 • Wil graag het verschil maken
 • Creatief

Onze consultants aan het woord over de X-pert Academy

Nadenken
“In de X-pert Academy krijg je, naast je opdracht, elke week 4 uur tijd om jezelf verder te ontwikkelen. Ik heb daardoor diverse certificaten behaald en interessante trainingen en modules gevolgd. Wat het nog leuker maakt is dat je de academy samen met een aantal collega’s volgt.”
Kim
“De keuze voor Intermedius was voor mij een no-brainer. Tijdens het kennismakingsgesprek bleek al snel dat de organisatie een gedegen opleidingsplan heeft. In hoog tempo wordt je expert in portfoliomanagement. De combinatie van theorie en praktijk is perfect voor mij. Door deze steile leercurve en de diversiteit aan verschillende werkzaamheden binnen project- en programmamanagement ben ik blij met de stap.”
Sean

Enthousiast en nieuwsgierig?

Benieuwd hoe de X-pert Academy eruit ziet? Hoe je het jaar in kan vullen? Welke ontwikkelmogelijkheden er zijn? Naar de arbeidsvoorwaarden en het sollicitatieproces?

Neem contact op met Otto ten Dam (06-10 01 13 86) of Nicôle Castelijn (06-30 82 81 58).

Je kan natuurlijk ook direct je cv mailen naar hr@intermedius.nl en wij komen zo snel mogelijk met een reactie.