• Home
  • Nieuws
  • Friesland Campina, Essent en ANWB winnaars van de Portfoliomanagement Awards 2022

Friesland Campina, Essent en ANWB winnaars van de Portfoliomanagement Awards 2022

De winnaars van de Portfoliomanagement Awards 2022 met het thema 100% wenbaar!? zijn bekend.

Dinsdag 6 september waren de Portfoliomanagement Awards met het thema 100% wendbaar?!. De vierde editie al weer. Deze dag draait om kennisdelen en netwerken, een populaire samenkomst voor portfoliospecialisten. Ook de opening, verzorgt door Joyce de Ruiter, maakt diepe indruk op de 150 aanwezigen. Ze nam iedereen mee in het creëren van een wendbare mindset. Intermedius organiseert dit evenement ieder jaar met een actueel thema en krachtige pitches.

De winnaars

Erik Gort van Friesland Campina is de winnaar van de Portfoliomanagement of the Year Award 2022. Sander van Lith van Essent gaat er met de tweede prijs vandoor. Mireille Damink, Pascal Van de Loo en hun team van de ANWB slepen de derde prijs in de wacht. De jury is unaniem in haar oordeel en roemen de winnaar Friesland Campina om hun slagvaardigheid en wendbare inrichting van alle portfolio’s.

Zeven unieke en stuk voor stuk interessante pitches

Winnaar Erik Gort van Friesland Campina was ontzettend trots toen hij de Award in ontvangst nam. Hij benadrukte met name hoe waardevol de verhalen van alle andere kandidaten waren. De jury prees Friesland Campina met de indrukwekkende daadkracht die ze hebben in het maken van keuzes. “Friesland Campina weet relevant te blijven met het portfolio in het complexe veld waarin ze opereren. Zo kan de organisatie optimaal wendbaar ingericht worden,” aldus de jury. Naast de winnaars Friesland Campina, Essent en ANWB hebben Sanquin, EDSN (integraal portfolioteam), VU Amsterdam en RH Marine ook hun enerverende pitch gegeven deze middag.

Actueel thema en veel kennis delen

Hoewel de Portfoliomanagement Awards natuurlijk een prijs uitreiken, is het primaire doel van het event het delen van kennis. Frank Wiersma, managing partner van Intermedius, (initiator van de Portfoliomanagement Awards): “Tijdens de Awards van dit jaar ligt de focus op de rol die externe invloeden spelen op de sturing van het portfolio. Een zeer actueel thema gezien de ontwikkelingen van de afgelopen 2 jaar. De wijze waarop organisaties de gewenste wendbaarheid in portfolio’s realiseren, inspireert mij. Portfoliomanagement is dé manier om keuzes te maken en als organisatie wendbaar te zijn.” Verder benadrukt Wiersma nog dat de transparantie in werkwijze en aanpak van de kandidaten hem erg enthousiast maakt. “De successen werden gevierd en daarnaast stelde iedereen zich kwetsbaar op door aan te geven waar nog uitdagingen lagen. En hier werd tijdens de pauzes natuurlijk volop verder over gepraat!”

Volgend jaar weer

Het was al weer de vierde keer dat de Portfoliomanagement Awards plaatsvonden. Intermedius organiseert dit evenement ieder jaar met een actueel thema en krachtige pitches uit en van de praktijk. Heb je het dit jaar gemist? Via deze link kan je je inschrijven voor volgend jaar.

Contact

Intermedius is gevestigd in een sfeervol pand aan de Museumhaven in Gouda. Kom gerust bij ons langs.

Neem contact op

Voor informatie of om een afspraak te maken kan u ook het formulier gebruiken. Wij nemen snel contact op met u.

Door het formulier te verzenden geeft u toestemming aan Intermedius om uw gegevens op te slaan en verwerken volgens het privacybeleid. Daarnaast geeft u toestemming aan Intermedius om contact met u op te nemen.