Online meet-up: ‘Een open source ecosysteem voor de overheid’

Online meet-up: ‘Een open source ecosysteem voor de overheid’

Op donderdag 1 april 2021 vindt voor de eerste keer de online meet-up plaats met als thema: “Een open source ecosysteem voor de overheid”. In deze online bijeenkomst wordt aan wisselende tafels het gesprek aangegaan aan de hand van korte pitches. De meet-up wordt vanuit Intermedius georganiseerd door Bob van den Engel in samenwerking met Edo Plantinga, Johan Groenen (Code for NL) en Felix Faassen (Foundation for Public Code).

Waarom deelnemen?

Overheden gaan zich meer en meer verdiepen in open source ontwikkelingen. Open source software draagt bij aan een betere samenwerking tussen overheden en marktpartijen. Het is wel van belang om te beseffen dat er veranderende rollen en diensten zijn die moeten worden ingevuld om samen een gezond, volwassen ecosysteem te bouwen.  Met de juiste kennis en kunde weten overheden en marktpartijen de verschillende rollen en hoe wat de samenhang is tussen het opgeleverde werkt.  Daarvoor is wel meer nodig dan alleen het publiceren van source code. Een goed begrip van elkaars belangen en de juiste spelregels voor samenwerking zijn daarbij onontbeerlijk. In deze interactieve meet-up worden MT-leden van overheden en MKB+ bedrijven uitgenodigd om hierover in gesprek te gaan.

Direct inschrijven

De Meet-up vindt plaats op donderdag 1 april 2021 van 14:30 tot 17:00 uur. Meer informatie vindt je op de inschrijfpagina. Om je in te schrijven is het van belang om eerst een meet-up account aan te maken.

Over Code For NL

Code for NL is de Nederlandse community van developers en designers die samenwerken aan een open, eerlijke, en inclusieve digitale overheid en samenleving. Ze zijn nauw betrokken bij alle bovenstaande ontwikkelingen, en staan dus midden in deze transitie. We organiseren deze sessie om meer begrip te kweken tussen overheden en marktpartijen en om te komen tot een gezonder en volwassener open source ecosysteem.

Bob van den Engel
bob.vandenengel@intermedius.nl