Effectief online samenwerken

Effectief online samenwerken

Online een PI-meeting organiseren? Of een plenaire bijeenkomst met break-out sessies? Wij geven u hier onze best practice. Onderstaand vindt u een overzicht met aanbevolen tooling, toegespitst op de vorm van samenwerken. Met daarbij een opzet voor het verloop van een online meeting: startend met een plenair gedeelte in de app Jitsi, kan vervolgens uiteen worden gegaan in subgroepen door gebruik te maken van MS Teams. De app Miro kan ingezet worden t.b.v. brainstormen. Na de break-out sessies wordt weer gezamenlijk afgesloten in de Jitsi meeting. Gedurende de gehele meeting wordt gebruik gemaakt van de centrale Chat voor het stellen van vragen en het houden van regie op de programmering. Een apart chatkanaal zorgt ervoor dat deelnemers niet binnen programma’s tussen schermen hoeven te schakelen.

Bob van den Engel
Sr. Consultant Portfoliomanagement
Dirk Schmidt
Dirk Schmidt
Consultant Portfoliomanagement
Communicatie
communicatie@intermedius.nl