BPUGseminar 2019

BPUGseminar 2019

Het jaarlijkse evenement BPUG seminar vond dit jaar plaats op donderdag 20 juni 2019 in de jaarbeurs Utrecht. Het programma bestond uit drie geweldige keynotes en 15 workshops, praktijkcases, games & best practices. Intermedius stond er met een mooie stand en een tekenares die tekeningen maakte van bezoekers.

Sprankelende opening

De eerste keynote was van Daniellie Hellebrand. Zij is spreker, schrijver en coach over neuroleiderschap. De sessie ging over het sociale brein. Hoe deze beter te benutten zodat innovatie en creativiteit meer ruimte krijgt. Ook werden er interessante inzichten meegegeven om over na te denken. We denken bijv. dat lichamelijk pijn het ergst is wat je als mens kan ervaren maar sociale pijn is veel erger. Het gevoel dat je nergens bij hoort bijvoorbeeld en niet in verbinding staat. Slimme technologie kan het mens-zijn nooit overnemen. Wel onze denkkracht maar niet onze aller grootste behoefte: verbinding. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet in verbinding staat of angstig bent gaat alles in je brein op slot en is er geen ruimte voor innovatie en creativiteit. Dus wat heeft ons brein nodig op de werkplek? Ik raakte enorm geïnspireerd door haar verhaal en vele met mij. Na zo’n opening kon mijn dag al niet meer stuk!

Leerzame workshops

Zelf heb ik twee workshops bijgewoond in gezelschap met mijn collega Emma Ligtenbelt. Namelijk Sessie 6: (Be)sturen met impact! en Sessie 14: Creativiteit (de basis van innovatie) vergroten door optimaal gebruik van de 4 intelligenties.

  • (Be)sturen met Impact – gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg heeft een mooi model ontwikkelt waarin zij kunnen analyseren of ze de juiste dingen doen en of ze die goed doen of anders gezegd het impactdenken. Een interactieve sessie want we gingen aan de slag met een praktijkcase die werd ingebracht door een deelnemer van de Gemeente Amsterdam.

  • Creativiteit (de basis van innovatie) vergroten door optimaal gebruik van de 4 intelligenties – Meracademy

De charmante Mertine had een mooie kring gemaakt voor ons waar we konden plaatsnemen. Volgens haar is rond vergaderen een echte thing to do! Om innovatie te activeren werd een groepje geformeerd die binnen een kring een plekje mochten zoeken. Zij kregen de opdracht om na te denken over hoe een creatieve organisatie er over 25 jaar uitziet? Ze begonnen met een ademhalingsoefening en vervolgens mochten zij om en om iets noemen wat op een flip-over werd genoteerd. Dit is een werkvorm genaamd droomcirkel met als doel een droom te manifesteren. Erg interessant om de verschillende ideeën van ieder individu te beluisteren.

  • Maak het verschil in een dynamische wereld… Hoe dan Intermedius

De sessie van mijn collega’s: Maak het verschil in een dynamische wereld… Hoe dan? kon ik helaas niet bijwonen door de grote drukte bij de sessie. Gelukkig heb ik in de voorbereiding voldoende meegekregen. Heel erg leuk hoe deelnemers met archetypes aan de slag zijn gegaan om meer over zichzelf na te gaan denken en op welke manier zij het verschil maken.

Kortom: energieke dag!

Een leuke dag waar ik veel energie van heb gekregen. Helaas wel het laatste evenement dat ik voor Intermedius heb bijgewoond. Per 1 juli ga ik mij omscholen tot docent economie. Dan mag ik ontwikkelende pubers gaan leren over de dingen juist doen en de juiste dingen doen ?. Ik heb een ontzettend fijne tijd gehad. We zijn nog hard op zoek naar iemand die mij kan vervangen. Ken je wellicht iemand in je omgeving met een commerciële drive die van aanpakken weet? Bel of mail dan gerust met Diane Dros – 06-26252377 voor meer informatie over de vacature.

Romy Van den Heuvel
romy.vandenheuvel@intermedius.nl