Nieuwsbrief Intermedius juni 2019

Nieuwsbrief Intermedius juni 2019

In een snel veranderende wereld zijn flexibele organisaties steeds belangrijker. Allianties zijn hiervoor een goed instrument. Door gezamenlijk op te trekken kunnen organisaties kansen grijpen, risico’s delen en (op kosten) concurreren met grotere partijen. Het is daarnaast mogelijk om complexe, branche-overstijgende producten en diensten te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld hiervan is Philips HealthWorks; een onderdeel binnen Philips dat zich focust op startups en interne ventures. 
Benno Tieke is hier Strategic Portfoliomanager. Diane Dros en Romy van den Heuvel hebben Benno Tieke geïnterviewd over zijn aanpak. Lees hier het hele artikel.

Ook de andere winnaar van de Portfoliomanagement Awards, team Schiphol, deelt hun inzichten op strategisch portfoliomanagement. Lees hier de praktijkcasus van Royal Schiphol Group. Daarnaast geeft Intermedius collega Emma Ligtenbelt haar inzichten over de eerste weken als consultant portfoliomanagement.

Anne Hendriksen
anne.hendriksen@intermedius.nl