Enthousiaste reacties op Intermedius escape room voor portfoliomanagement

Enthousiaste reacties op Intermedius escape room voor portfoliomanagement

Intermedius heeft een escape room ontwikkeld om professionals middels serious gaming kennis te laten maken met de portfolio definitie cyclus. Diverse organisaties en individuen, waaronder zorgorganisatie Espria en de gemeente Den Haag, hebben de escape room gespeeld de afgelopen tijd. Ook deelnemers van het IPMA jaarcongres op 1 november 2018 mochten in 40 minuten kennismaken. De reacties waren laaiend positief. Met de ontwikkeling van deze serious game weet Intermedius portfoliomanagement tot leven te brengen.

Populariteit groeit

Escape rooms worden steeds populairder. Een escaperoom is een spel waarin je fysiek in een kamer wordt opgesloten. Het doel is om te ontsnappen door het oplossen van puzzels. Er is beperkt tijd en de druk neemt toe: ​Lukt het de deelnemers om de puzzels op tijd op te lossen?​

Een escape room is dus erg spannend, maar kan ook leerzaam zijn. Dit bewijst Intermedius met de escape room over portfoliomanagement. Deelnemers ervaren hoe het is om onder tijdsdruk informatie te verzamelen en al puzzelend een portfolio samen te stellen. Nadat de deelnemers ontsnapt zijn uit de kamer, wordt geëvalueerd hoe de stappen uit de escape room kunnen worden toegepast in de organisatie.

IPMA jaarcongres 2018

Op 1 november tijdens het IPMA Jaarcongres in ’t Spant werd een verkorte versie van de Intermedius escape room gespeeld. Deelnemers moesten in 30 minuten uit de ruimte weten te ontsnappen. Met in totaal 21 deelnemers verspreid over 3 kamers, was deze workshop in mum van tijd volgeboekt. In de verschillende ruimtes zag je eerst een individuele start met het doorzoeken van de kamer naar verborgen puzzels en codes. Al vrij snel werd duidelijk dat door samenwerken en de koppen bij elkaar te steken, er veel sneller tot een oplossing gekomen werd. “Stap voor stap de methoden doorlopen was ontzettend leerzaam! Het gaming element maakte het leuk om met elkaar aan de slag te gaan en te leren.” – aldus één van de deelnemers. Gelukkig is het elke groep gelukt om te ontsnappen!

Intermedius staat bekend om zijn expertise in het optimaliseren van besluitvorming en sturing met behulp van het inrichtingsprincipe portfoliomanagement. De escape room is ontwikkeld in samenwerking met Jade Owl Studios.

Anne Hendriksen
anne.hendriksen@intermedius.nl