Ook in 2019 weer Portfoliomanagement Awards

Ook in 2019 weer Portfoliomanagement Awards

Op 14 maart 2019 vinden de Portfoliomanagement Awards voor de tweede keer plaats. In het eerste jaar zijn de awards uitgereikt aan Daniël Jolink en team Defensie. In opvolging van deze prijsuitreiking wordt er ook volgend jaar weer een ‘Portfoliomanager of the Year’ en ‘Portfolioteam of the Year’ gekozen. De Portfoliomanagement Awards zetten het vakgebied in de schijnwerpers. “We willen bekendheid geven aan hoe strategisch portfoliomanagement een enorme toegevoegde waarde kan zijn om wendbaar te zijn als organisatie.” aldus Diane Dros van Intermedius, initiatiefnemer van de awards.

Portfoliomanagement ondergeschoven kindje

De award is in het leven geroepen omdat Strategisch Portfoliomanagement vaak een ondergeschoven kindje is, volgens Diane Dros. “De award is ontstaan vanuit de “Guardian of Value” visie: zorgdragen dat besluitvormers in staat zijn om op het juiste moment op basis van de juiste informatie te kunnen sturen op toegevoegde waarde. Hierbij is het verbinden van de operatie aan de strategie en vice versa een wezenlijk aandachtsgebied van de portfoliomanager.” Dit jaar zal het thema zijn: Ik maak het verschil door…? Hierbij kan gedacht worden aan: het beste uit het team halen, het MT/de raad van bestuur handvatten bieden, fantastisch rapportage maken, slingers ophangen als er iets te vieren is, effectieve besluitvormingsprocessen implementeren en nog veel meer. Portfolioprofessionals en teams die dit op een onderscheidende manier doen kunnen zich binnenkort aanmelden voor de titel.

Dé winnaars van vorig jaar

Team Defensie heeft de award voor Portfolioteam of the Year in de wacht gesleept. De jury had bewondering voor de gedrevenheid en volharding van dit team. Dick Koen: “Ik sta zeer positief tegenover het initiatief ‘Portfoliomanagement awards’. Het heeft mijn team een enorme boost gegeven. Ook de aandacht die het in de media heeft gekregen overtrof al mijn verwachtingen. Ik ben ontzettend trots op dit mooie vakgebied.” Daniël Jolink van het Radboudumc te Nijmegen won vorig jaar de Portfoliomanager of the Year award. De jury roemde hem voor zijn pragmatische aanpak waarbij hij zijn visie en strategie. Strategisch portfoliomanagement heeft een zeer prominente plek op de agenda van de bestuurders van het Radboud, mede dankzij het werk van Daniël.

Meedoen?

Ook dit jaar kunnen Portfoliomanagement professionals en teams zich weer aanmelden voor de awards. Inschrijven kan direct na de zomer via de website www.portfoliomanagementawards.nl.

Anne Hendriksen
anne.hendriksen@intermedius.nl