Vier vragen aan Portfoliomanager of the Year Daniël Jolink

Vier vragen aan Portfoliomanager of the Year Daniël Jolink

Eind maart werd Daniël Jolink, sinds 2015 werkzaam als Manager Portfolio, Projecten & Services bij het Radboudumc, door een onafhankelijke jury verkozen tot Portfoliomanager van het Jaar. Om te achterhalen waar hij de prijs aan te danken heeft en wat zijn visie is op het portfoliomanagement vak, ging Consultancy.nl met Jolink in gesprek.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe wordt portfoliomanagement ingezet binnen het Radboudumc?

“Het Radboudumc is een universitair medisch centrum – feitelijk een universitair medisch netwerk – met zorg, onderzoek en onderwijs allemaal hoog in het vaandel. We willen het meest innovatieve ziekenhuis van Nederland zijn, dus dat brengt verwachtingen en verplichtingen met zich mee. Zoals in elke grote organisatie zijn de middelen beperkt, zowel het budget als de resources, en heb je als organisatie een beperkt absorptievermogen voor veranderingen. Portfoliomanagement wordt daarbij ingezet om de juiste keuzes te maken, innovatieprojecten de ruimte te geven, maar wel te spreiden in de tijd….

Het gehele interview is te lezen op consultancy.nl.

Anne Hendriksen
anne.hendriksen@intermedius.nl