Flora Holland krijgt inzicht in het verbeteren van de samenwerking

Flora Holland krijgt inzicht in het verbeteren van de samenwerking

Vorige week hebben een aantal teams binnen Flora Holland een workshop van Intermedius gevolgd. Er is op speelse wijze gekeken naar de groepsdynamieken en hoe je als team hierin het beste kan samenwerken.

De ochtend workshop leverde veel herkenbare, maar ook verassende resultaten op. Eerst is in Quiz-vorm het geheugen opgefrist over de kleurenanalyse van Real Drives en het effect op de groepsdynamiek. Daarna is in verschillende groepjes aan de slag gegaan met…LEGO! Wat is het effect als je een groep mensen met dezelfde dominante kleur een stad van de toekomst laat bouwen in 20 minuten. Opdrachtgever Paola van der Spek, Afdelingsmanager FM Projecten bij Flora Holland:

“Fantastisch om te zien wat er neergezet wordt. Ook mooi om het verschil tussen de groepen te zien. Wie vraagt er iets aan de opdrachtgever en wie gaat er direct aan de slag. En de uiteindelijke toelichting op de bouwsel is echt fantastisch. Top gedaan, ik ben super trots!”

Deze exercitie is vervolgens natuurlijk uitgebreid geëvalueerd door de verschillende teams. De zeer waardevolle inzichten bevorderen verdere samenwerking en zorgen voor cohesie tussen de teams en medewerkers.

Anne Hendriksen
anne.hendriksen@intermedius.nl