Winnaars Portfoliomanager of the Year bekend

Winnaars Portfoliomanager of the Year bekend

Gisterenmiddag was Daniël Jolink de overtuigende winnaar van de Portfoliomanager of the Year award. Team Defensie ging er succesvol met de award Portfolioteam of the Year van door.

Tijdens een feestelijk namiddag bij Inn Style in Maarssen zijn de awards uitgereikt. Alle gasten waren zeer gepassioneerd over het vakgebied Portfoliomanagement en hierdoor werd het een zeer energieke middag. Er is volop kennis gedeeld en bewondering uitgesproken voor verschillende initiatieven. De nieuwe award, een initiatief van Intermedius, is ontstaan vanuit de “Guardian of Value” visie: sturen op toegevoegde waarde en het verbinden van de operatie en de strategie zijn een wezenlijk aandachtsgebied van de portfoliomanager.

De onafhankelijke jury, bestaande uit Linda Kester (Sincer, Limpid & Co & Nyenrode University) Ted van Dongen (CTO Beslist.nl), Dre Versteegh (Politie & ING) en Ineke Veenstra (Evean), koos uit de vele inschrijvingen 6 kandidaten en 2 teams die op 8 maart jl. hun pitch hebben gehouden. Naar aanleiding van deze pitches zijn de 2 winnaars gekozen. De kandidaten zijn beoordeeld op verschillende aspecten zoals o.a. het uitdragen van een visie op portfoliomanagement, implementeren van duidelijke processen, bevorderen van samenwerken en de verbinding maken tussen operatie en strategie.

Portfoliomanager of the Year

Daniël Jolink van het Radboudumc te Nijmegen won de Portfoliomanager of the Year award. De jury roemde hem voor zijn pragmatische aanpak en oog voor visie en strategie. De jury: “Daniël bedrijft Portfoliomanagement vanuit het hart met oog voor visie en strategie. Hij maakt een pragmatische vertaling en implementatie van waarde denken. Hierdoor realistisch, bruikbaar en uitvoerbaar.” Daniël vond het al een hele eer om genomineerd te zijn. Hij wil met deze award graag verder een lans breken voor Portfoliomanagement in de zorg.

Portfolioteam of the Year

IT- PPM Team Defensie heeft de award voor Portfolioteam of the Year in de wacht gesleept. De jury had bewondering voor de gedrevenheid en volharding van dit team. De jury: “Team defensie is nuchter, gedegen en realistisch. In een speelveld dat bijzonder taai is, toch verandering realiseren door het simpel en eenvoudig te maken.” Het team is ontzettend trots op het winnen van de award.

De Initiatiefnemer

Intermedius is als implementatie-adviesbureau al jaren actief in de markt van portfoliomanagement. In een veranderende omgeving is het fundamenteel om snel te kunnen schakelen. De basis om te blijven bestaan en de concurrentie voor te blijven, is grip houden op investeringen die wat opleveren voor de organisatie. Met strategisch portfoliomanagement wordt er een manier van (samen)werken georganiseerd die hier mede voor zorgt. Hierbij is het kunnen sturen op toegevoegde waarde en het verbinden van de operatie en de strategie een wezenlijk aandachtsgebied van de portfoliomanager. Oftewel “de Guardian of Value”. Vanuit deze Guardian of Value visie heeft Intermedius twee awards in het leven geroepen. Middels deze awards wil Intermedius zowel een individu als een afdeling onderscheiden die het portfoliomanagement in Nederland verder op de kaart hebben gezet.

Anne Hendriksen
anne.hendriksen@intermedius.nl