Toegevoegde waarde leveren door portfoliomanagement – Artikel in Projectie #4

Toegevoegde waarde leveren door portfoliomanagement – Artikel in Projectie #4

In de dynamiek van nu draait alles om het leveren van toegevoegde waarde. Als organisatie, afdeling, team of individu. Maar hoe maak je dit in grote en complexe organisaties tastbaar en hoe ga je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk toegevoegde waarde kan leveren. De juiste keuzes maken is hiervoor het fundament. Wat doen we wel en wat doen we niet? Wat is haalbaar en wat niet? Wat versterkt onze positie en wat niet? De werkwijze / framework van portfoliomanagement biedt fundamentele handvaten om dit mogelijk te maken. Wat is portfoliomanagement? Kort samengevat zorgt portfoliomanagement ervoor dat de juiste informatie op, het juiste moment aan de juiste personen wordt voorgelegd zodat de besluitvormers kunnen (bij)sturen en keuzes maken met als doel het realiseren van de strategische doelstellingen. Portfoliomanagement kan daarmee een heldere kapstok zijn die ervoor zorgt dat de samenwerking binnen dynamische, complexe en innoverende omgevingen goed gaat.

“Make it work: toegevoegde waarde leveren door portfoliomanagement vanuit een wetenschappelijk perspectief” Diane Dros schreef hier een artikel over in de vierde editie van 2017 van het blad Projectie.

Lees hier het hele artikel….

Diane Dros
diane.dros@intermedius.nl